Internaţional

Eveniment BERD-IDLO privind recuperarea datoriilor după COVID – 19: Medierea poate fi una dintre soluții?
25.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), prin Programul de Tranziție Juridică (LTP), își propune să dezvolte un mediu de investiții favorabil printr-o reformă legislativă și de reglementare. Acest eveniment este unul din seria dedicată publicării Jurnalului LTP „Legea în Tranziție”, care prezintă câteva dintre cele mai de succes proiecte LTP ale BERD. În special, evenimentul va include proiecte descrise în articolul, “Mediere comercială: experiență din Moldova și Serbia”. Ambele proiecte (în Serbia și Moldova) au fost implementate împreună cu partenerul BERD- Organizația Internațională pentru Dezvoltarea Dreptului  (IDLO), singura organizație interguvernamentală dedicată exclusiv promovării statului de drept și a dezvoltării durabile.

Evenimentul va promova rolul medierii ca alternativă de soluționare a diferendelor pentru litigiile comerciale, va aborda subiectul soluționării online a litigiilor (ODR) și valoarea acesteia în timpul pandemiei datorită instanțelor care lucrează cu capacitate limitată.

Se așteapă o dezbatere plină de viață cu privire la o varietate de întrebări și controverse legate de mediere, cum ar fi:

-Cum să stabilim cu succes medierea?
-Medierea ar trebui să fie obligatorie?
-Ar trebui judecătorii să medieze?
-Este medierea potrivită pentru recuperarea datoriilor și cum ar trebui aplicate decontările de mediere?

Limba: engleză cu traducere în română, rusă și sârbă.

Pentru detaliile referitoare la agendă și speakeri, accesați următorul  link.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.