Flux noutăţi

Proiectul de lege privind amendamentele constituționale corespunde cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția
01.10.2020 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 28–29 septembrie curent, Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi, s-a întrunit cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Secretarul General al Consiliului Europei pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc, scrie Consiliul Europei.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind statutul reformelor din sectorul justiției și importanța conformării acestora cu standardele europene.

În cele din urmă, Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituționale, care vizează sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, promovat de către Guvernul Republicii Moldova, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția și Directoratului General pentru drepturile omului și statul de drept.

Consiliul Europei a reiterat despre importanța cooperării cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală si eficientă a reformelor în sectorul justiției.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.