Flux noutăţi

OMPI lansează o bază de date gratuită a deciziilor judiciare privind proprietatea intelectuală
01.10.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) a lansat WIPO Lex-Judgments, o nouă bază de date care oferă acces gratuit la deciziile judiciare ce țin de domeniul proprietății intelectuale (PI) din întreaga lume, scrie Agenția de Stat pentru Protecția Intelectuală.

WIPO Lex-Judgments reprezintă o mai bună înțelegere a modului în care instanțele abordează litigiile în materie de PI, prin pronunțarea unor hotărâri judecătorești – selectate de autoritățile competente din statele membre participante – care stabilesc un precedent sau oferă o interpretare convingătoare a dreptului de PI în jurisdicția lor. La lansare, baza de date conținea peste 400 de documente din 10 țări.

Oferind acces la informații cu privire la deciziile instanțelor, baza de date Lex-Judgments a OMPI va ajuta instanțele să obțină informațiile de care au nevoie și să își consolideze capacitatea de a analiza și justifica deciziile lor, precum și de a identifica similitudinile și diferențele în abordările cu privire la problemele generale de PI.

În plus, baza de date WIPO Lex-Judgments conține informații despre structurile judiciare care se ocupă de litigiile în materie de PI în statele membre participante. Acest lucru va permite utilizatorilor să aibă o viziune complexă asupra întregii game de astfel de structuri, inclusiv a instanțelor de jurisdicție generală și specială, a organelor administrative care îndeplinesc funcții cvasi-judiciare, precum și a diferitelor caracteristici ale activității lor care le permit să soluționeze  cu succes disputele complexe din punct de vedere tehnic în domeniul proprietății intelectuale.

Baza de date WIPO Lex-Judgments poate fi utilă nu numai pentru judecători, ci și pentru factorii de decizie politică, avocați și cercetători. Totodată, aceasta poate contribui la o înțelegere mai profundă a modului în care instanțele se ocupă de disputele complexe și controversate din domeniul PI.

Baza de date WIPO Lex-Judgments completează informațiile conținute în baza de date Lex WIPO, care este depozitul colecției globale de legi și tratate în domeniul proprietății intelectuale a Organizației.

Baza de date poate fi accesată la următorul link: https://wipolex.wipo.int/en/main/judgments


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.