Law Street

Mareș & Mareș și Dolea & Co anunță încheierea unei alianțe strategice
13.10.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Partenerii JURIDICE MOLDOVA, Mareș & Mareș și Dolea & Co au anunțat că au încheiat o alianță strategică ce are drept scop oferirea de servicii juridice integrate în România și Republica Moldova în domeniul infracționalității economice, investigațiilor, dar și al litigiilor transfrontaliere și arbitrajului comercial și investițional.

În aceste domenii clienții au nevoie de asistență pe probleme de drept din două sau mai multe jurisdicții, iar parteneriatul nostru se distinge prin soluțiile mai rapide, flexibile și la același standard de calitate atât pe aspectele de drept românesc, cât și pe cele de drept moldovenesc. Mai mult, avem resursele și capabilitățile de a ne adapta oricărei solicitări, astfel încât oricine, fie că reprezintă companii locale, multinaționale sau sunt persoane fizice, să beneficieze de cele mai potrivite strategii de apărare și de un raport onest între doua elemente esențiale: cost și valoare adăugată. Intrarea pe piața avocaturii din Moldova este un pas important, dar mai ales dorit de mai mulți ani de către echipa Mareș & Mareș”, a declarat Mihai Mareș, partener coordonator al Mareș & Mareș.

Suntem onorați să colaborăm cu una dintre cele mai reputate firme juridice din România, formată din avocați penaliști și litiganți de excepție. Această alianță ne va permite să oferim clienților noștri servicii juridice multi-jurisdicționale pe segmentele de infracțiuni corporative & investigații și litigii transfrontaliere & arbitraj. Clienții noștri din Republica Moldova au acum acces la asistență juridică internațională, atât prin prisma alianței noastre cât și datorită colaborării noastre cu cele mai mari case de avocatură din lume.”, a completat Sorin Dolea, fondator al Dolea & Co.

Printre proiectele de anvergură gestionate de Mareș & Mareș în ultimii ani se numără asistarea a numeroși oameni de afaceri români și moldoveni și companii (din domenii precum farmaceutice, retail, construcții, automotive) în dosare de infracționalitate economică și corupție.

La rândul său, Dolea & Co este o firmă de avocatură fondată în acest an de Sorin Dolea, avocat specializat în arbitraje investiționale și comerciale. Firma reunește cei mai buni experți în dispute internaționale, drept penal și infracțiuni economice și corporative, cu practică în jurisdicțiile cu sisteme de drept continental și anglo-saxon. Dolea & Co gestionează litigii din industrii diverse, printre care construcții, bănci, asigurări, media și telecom, farmaceutice.   

*** 

Despre Mihai Mareș:

Mihai este unul dintre cei mai renumiți și mai experimentați avocați de drept penal din România. Are la active cele mai multe și mai notabile cazuri care implică infracțiuni de corupție și economice la nivel național și transfrontalier și a reprezentat atât marile grupuri industriale și companii active în sectorul financiar bancar și persoane fizice în fața DIICOT, DNA și a tuturor instanțelor de judecată din România. Mihai a reușit să construiască strategii de apărare remarcabile și a pledat în numeroase dosare intens mediatizate din domeniul financiar-bancar, industrie, real estate, comerț etc.  Doctor în drept penal, autor zeci de articole din sfera dreptului penal și speaker la numeroase conferințe de profil, Mihai a obținut succese notabile în dosare ce implică nu numai infracțiuni legate de corupție, spălare de bani, fraudă fiscală, delapidare luare de mită, dar și extrădări sau alte forme de conduită corporativă necorespunzătoare.

Despre Sorin Dolea:

Sorin este un avocat apreciat pentru experiența și specializarea sa în arbitraje investiționale și comerciale. În timpul colaborării cu unele dintre cele mai mari firme de avocatură internaționale, Sorin a reprezentat clienți din diverse industrii în fața unor instanțe de prestigiu precum: Curtea Londoneză de Arbitraj (LCIA), Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (ICC) și Centrul Internațional Arbitral din Viena (VIAC), Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID). Doctorand în drept internațional la Universitatea de Stat din Moldova, Sorin are un palmares academic impresionant, ce include: absolvirea Universității din Geneva și al Institutului de Relații Internaționale și Dezvoltare din Geneva, cursuri ale Academiei de Drept Internațional de la Haga și ale Academiei de Arbitraj de la Paris. Sorin este de asemenea autorul a peste 20 de articole de specialitate în materia arbitrajului internațional.

 

 


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.