Flux noutăţi

Cine a câștigat Bursa de Merit Gladei – 2020
08.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 17 octombrie 2020, s-a desfășurat concursul Bursa de Merit Gladei – ediția 2020. Concursul a fost desfășurat atât în regim offline, cât și live prin intermediul unei teleconferințe cu doritorii de a fi audienți.

În cadrul concursului au participat studenții anului IV și masteranzi din cadrul Facultăților de Drept de la Universitățile din Republica Moldova, dar a mai participat și o studentă care își efectuează studiile la Universitatea din Strasbourg.

Astfel, finaliști ai concursului după etapa preliminară au fost desemnați:
1. Andreea Otean, studenta anului IV, Facultatea de Drept, Științe Politice și Management din cadrul Universității din Strasbourg;
2. Iurie Palade Jr., student al anului IV, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova;
3. Daniela Palade-Profir, studenta anului IV, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova;
4. Tatiana Rebeja, studenta anului IV, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova;
5. Mihai Triboi, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Toate discursurile finaliștilor la tema “Gun Jumping: schimbul prematur de informații sensibile în cadrul diagnosticului juridic (due diligence)” s-au ridicat la nivelul așteptărilor juriului, participanții au dat dovadă de cunoștințe aprofundate în materie, persuasiune și gândire juridică analitică.

Totuși, punctajul maxim la obținut în final Tatiana Rebeja, care a și fost desemnată câștigătoarea concursului, devenind astfel al cincilea bursier a Bursei de Merit Gladei.

“Bursa de merit Gladei-2020 a reprezentat pentru mine un catalizator optim întru formarea și fortificarea cunoștințelor în domeniul dreptului concurenței. Fiind participantă la cea de-a V-a Ediție, pot afirma cu certitudine că, acest concurs este unul inedit, care vine să susțină și să încurajeze tinerele talente să-și valorifice potențialul și să dezvolte în ei un spirit de concurență loială și constructivă. Totodată, țin să mulțumesc biroului de avocatură Gladei & Partners pentru organizarea unui asemenea concurs și îndemn toți studenții să aplice în cadrul următoarelor ediții în vederea ieșirii din anonimat și a revitalizării cunoștințelor juridice pe care le-au dobândit pe parcursul anilor de studenție.” – a menționat Tatiana.

Curatorul Bursei de Merit Gladei, av. Roger Gladei, Partener Coordonator BAA Gladei și Partenerii, la rândul său și-a împărtășit cu noi impresiile privind ediția bursei din acest an și nivelul de pregătire a studenților Facultăților de Drept din Republica Moldova “Uneori aveam senzația că în fața noastră sunt profesioniști grizonanți, care au participat în tranzacții transfrontaliere de calibru, și nu studenți care poate doar recent au aflat despre conceptul în discuție. A fost mai mult o discuție între profesioniști, ceva între brain-ring și brainstorming, din care fiecare a plecat cu ceva acasă (mă refer nu doar la bursa de merit, stagiul profesional sau cartea scrisă de clientul nostru pe care l-am asistat într-o tranzacție M&A recentă)“.

JURIDICE MOLDOVA apreciază înalt Bursa de Merit Gladei pentru impactul care îl are în pregătire profesională a viitorilor juriști din țară. În acest sens, ne bucurăm că am putut promova acest concurs și îndemnăm studenții să se pregătească pentru participarea la Ediția a VI a Bursei de Merit Gladei.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.