Flux noutăţi

Uniunea Europeană acuză Amazon de practici anticoncurențiale
12.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Comisia Europeană a acuzat marți compania americană Amazon că a abuzat ilegal de poziția sa dominantă pe piețele de retail online în Germania și Franța, cele mai mari piețe ale sale din Uniunea Europeană, conform CNN.

De asemenea, Comisia a demarat o a doua anchetă pentru practici anticoncurențiale care vizează platforma Amazon, pe fondul suspiciunilor că aceasta acordă un tratament preferențial ofertelor proprii sau ale comercianților care utilizează serviciile sale de logistică și de livrări.

Nu este prima dată când Amazon se confruntă cu o asemenea anchetă. În luna Iulie a anului trecut, Comisia Europeană a investigat compania pentru dublul rol pe care îl are: cel de producător și cel de piață de desfacere pentru alți comercianți.

Conform comisarului european pentru concurență, Margrethe Vestager, Amazon folosește datele confidențiale ale comercianților săi pentru a decide ce produse să lanseze și la ce preț.

Conform autorităților, Amazon nu are o probleme cu succesul companiei sau cu grandoarea ei, singura îngrijorare este legată de metodele folosite de aceasta pentru a controla competiția.

De-a lungul timpului, spațiul Uniunii Europene s-a dovedit a fi o piață greu accesibilă pentru companii având în vedere regulile stricte privind protecția datelor, discursul de ură, taxele și problemele legate de competiție.

Oficialii europeni au sancționat în trecut alte companii americane cum ar fi Google cu amenzi de miliarde de dolari iar Amazon poate avea aceeași soartă.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.