Drept penal şi contravenţional

Codul penal şi Codul de procedură penală actualizat și adnotat – ediție coordonată de av. drd. Mihail Gorincioi
17.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Această culegere legislativă își propune drept scop primordial să ofere tuturor actorilor pasionați de științele penale posibilitatea de a se documenta cu privire la legislația penală și procesual penală a Republicii Moldova.

Din perspectivă practică, dar și academică, comasarea acestor două Coduri legislative într-o singură culegere comportă o semnificație deosebită din maimulte puncte de vedere. În primul rând, vom evidenția caracterul interoperabil al acestor două norme ținând cont de studiul științelor penale bazat pe analizaconcomitentă a prevederilor dreptului substanțial și a celui procedural. În al doilea rând, vom reliefa caracterul pragmatic al culegerii, practicienii vor beneficia deun instrument legislativ complex format din două coduri actualizate și adnotate cu principalele hotărâri ale Curții Constituționale și cele mai recente Legi privind completarea și modificarea acestora.

Ținând cont de spectrul imens de modificări și completări ale celor două coduri din momentul publicării în Monitorul Oficial și până în prezent, putem conchideasupra faptului că evoluția unor procese juridice a pus în concordanță prevederile legislației penale și procesual penale cu cele mai moderne tendințe sociale.Legiuitorul a avut în vedere crearea unui cadru legislativ accesibil, clar și previzibil tuturor participanților la efectuarea actului de justiție penală. Totodată, vom ținesă subliniem faptul că punerea în aplicare a tuturor articolelor din aceste două coduri trebuie să amin- tească practicienilor de obligația respectării Constituției Republicii Moldova în calitate de lege fundamentală, pe de o parte, și Convenției Europene a Drepturilor Omului, în calitate de catalog al drepturilor și libertăților fundamentale, pe de altă parte.

Editura C.H.Beck
Pentru Republica Moldova: Legalis PRO S.R.L.
Comenzi: legalis.pro@gmail.com
sau la tel.+373 78 362 362

Av. drd. Mihail Gorincioi


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.