Flux noutăţi

Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere
29.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Serviciile electronice, oferite de Casa Naţională de Asigurări Sociale, sunt în permanentă dezvoltare şi actualizare, pentru ca orice persoană, indiferent de vârstă și categorie socială, să aibă acces la informaţia plasată pe site-ul oficial al CNAS. Principalele avantaje pe care le prezintă folosirea acestor servicii sunt rapiditatea şi accesibilitatea.

În prezent, pe site-ul ww.cnas.md funcționează următoarele servicii electronice: „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”, Acces CPAS, e-Petiţii, Statutul certificatului medical, Calculatorul vârstei de pensionare, Calculator pensie, Extrage CPAS, Mpay (aplicaţie prin intermediul căreia pot fi achitate contribuţiile de asigurări sociale de stat).

Acum site-ul oficial al CNAS a fost adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.  Utilizatorii acestei aplicaţii vor putea afla cu uşurinţă cele mai actuale informaţii ce ţin de stabilirea şi plata pensiilor şi altor prestaţii sociale.

Pentru a accesa versiunea site-ului pentru persoanele cu deficienţe de vedere, utilizatorul trebuie să facă un clik pe iconiţa în formă de ochi, care se află în partea dreaptă de sus a paginii. Aplicaţia permite accesul la instrumentele pentru ajustarea meniului la necesităţile utilizatorului, cum ar fi  “schimbă cursorul”, “schimbă contrastul”, “mărire caractere”, “alb-negru” şi “evidenţiaţi referinţele”.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.