Flux noutăţi

UAM propune revizuirea modalității de contribuție fixă pentru asigurările sociale ale reprezentanților profesiilor juridice
29.11.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Prim-ministrul Republicii Moldova s-a întâlnit, la Guvern, cu un grup de avocați, membri ai Consiliului Uniunii Avocaților, pentru a examina  aspecte ale politicii fiscale pentru anul 2021. În special, discuțiile la ședință s-au concetrat pe unele aspecte ce țin de impozitul pe venit și asigurările sociale care vizează reprezentanții profesiilor juridice. Membrii Uniunii Avocaților au confirmat că în acest an au întâlnit mai multe dificultăți din cauza pandemiei, inclusiv – nivelul scăzut la cererea serviciilor juridice, cu toate acestea fiind nevoiți să achite contribuțiile la stat, plus cheltuielile de întreținere.

În context, a fost înaintată Guvernului propunerea de a revizui modalitatea de contribuție fixă pentru asigurările sociale ale reprezentanților profesiilor juridice, pentru anul 2021.  Cu eventuala posibilitate de alegere: fie achită o contribuție fixă de 12 mii lei/an și beneficiază de un pachet minim de alocații sociale, or achită contribuția fixă de 24 mii lei/an și vor fi asigurați cu un pachet mai mare de servicii sociale din partea statului. În această ordine de idei, avocații au expus viziunea și în ceea ce privește posibilitatea de a diminua povara fiscală de pe umerii juriștilor. În cadrul ședinței, părțile au făcut un schimb de opinii referitor la propunerile expuse, totodată au discutat despre alte dificultăți ale avocaților, precum migrarea tinerilor specialiști din domeniu, dar și pensiile mici. Premierul a precizat că propunerile membrilor Consiliului Uniunii Avocaților vor fi examinate minuțios de către Ministerul Finanțelor, până la definitivarea proiectului politicii fiscale pentru 2021. Pentru mai multe detalii accesați site-ul oficial al Guvernului Republicii Moldova.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.