Flux noutăţi
Comentariile sunt închise pentru Studenții din Europa de Est se pregătesc pentru semestrul al doilea al cursului TLI, viitoarea competiție internațională și internship-ul în Statele Unite ale Americii sau Canada

Studenții din Europa de Est se pregătesc pentru semestrul al doilea al cursului TLI, viitoarea competiție internațională și internship-ul în Statele Unite ale Americii sau Canada
19.02.2018 | JURIDICE MOLDOVA

Studenții de la drept din Europa de Est se pregătesc pentru al doilea semestru al Programului de instruire „Gândirea Critică și Advocacy – fundamentul unei societăți libere”, un curs de un an sponsorizat de Leavitt Institute for International Development (Institutul Leavitt pentru Dezvoltare Internațională/TLI).

Cursul va începe la 26 februarie 2018 în universitățile din Moldova, Polonia, România și Ucraina.

Pe parcursul semestrului din primăvara anului 2018, specialiști din domeniul dreptului din Statele Unite ale Americii și Canada vor călători în aceste țări pentru a învăța studenții de la drept, viitorii judecători și procurori care își fac studiile la Institutul Național de Justiție, precum și tinerii avocați și avocați stagiari despre o varietate de subiecte. Semestrul va culmina cu o competiție internațională, care se va desfășura în Moldova, și cu un stagiu de practică de 3 săptămîni în Statele Unite ale Americii sau Canada pentru participanții selectați.

A doua parte a cursului TLI succede un semestru de succes din toamna anului 2017, în care mai mult de 20 de profesioniști din domeniul juridic au călătorit în Europa de Est pentru a-și împărtăși cunoștințele cu participanții programului. Acești profesioniști donează timp și bani pentru a lua parte la această experiență de importanță deosebită pentru cariera lor.

În Moldova, semestrul II al Programului de instruireGândirea Critică și Advocacy – fundamentul unei societăți libere” este organizat în parteneriat cu Biroul de Afaceri pentru Relații privind Narcoticele și Executarea Legii (INL) și susținut de Ambasada SUA în Moldova. Acesta va consta dintr-o serie de lecții menite să informeze și să pregătescă participanții pentru desfășurarea unui proces de judecată conform regulilor caracteristice sistemului de drept din Statele Unitele ale Americii.

Îmbinînd teoria cu exercițiile practice din cadrul orelor, la sfîrșitul semestrului, fiecare dintre participanți va dispune cunoștințe aprofundate în domeniu, pe care va avea oportunitatea să le aplice în practică într-o competiție internațională de procese simulate. La competiție vor participa echipe din toate cele patru țări.

În urma acestui eveniment, vor fi selectați dintre participanți, mai multe persoane care vor beneficia de un stagiu de practică în Statele Unite sau Canada cu toate cheltuielile acoperite de către Institutul Leavitt. Într-o perioadă de trei săptămâni, aceștia vor interacționa și colabora îndeaproape cu judecători și avocați pentru a aprofunda înțelegerea principiilor pe care le-au învățat pe parcursul programului.

Leavitt Institute for International Development a fost fondat în anul 2005 de către David și Chelom Leavitt. TLI este o organizație non-profit a cărei scop principal este promovarea democrației, eticii și statului de drept în țările în curs de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii despre program și despre orarul pentru acest semestru, urmăriți pagina de facebook a TLI https://www.facebook.com/TLIWorldwide .


Aflaţi mai mult despre



Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.