Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova
 1 comentariu | 

Facultatea de Drept USM – Debut de an, cu noi colaborări
21.01.2021 | JURIDICE MOLDOVA

În data de 14 ianuarie 2020, Facultatea de Drept a USM a semnat un acord de colaborare cu IDLO.

IDLO este o organizație interguvernamentală globală, activitatea căreia este orientată spre promovarea statului de drept și a dezvoltării durabile. IDLO a fost înființată ca organizație interguvernamentală în 1988, și are statutul de observator al Națiunilor Unite din 2001. În prezent, IDLO activează în peste 90 de țări din întreaga lume și recent a instituționalizat un birou în Republica Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, IDLO implementează împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un proiect orientat spre promovarea și facilitarea utilizării arbitrajului și medierii comerciale la scară națională, cu scopul integrării metodelor alternative de soluționare a litigiilor pentru afacerile din țară.

Având în vedere interesul orientat spre dezvoltarea capacităților funcționarilor din domeniul juridic, administrația Facultății de Drept a USM împreună cu reprezentanții IDLO în Moldova au stabilit că vor conlucra în special în vederea dezvoltării programelor de studiu din cadrul Facultății de Drept, stimularea parteneriatelor Facultății cu alte organizații de educație și cercetare de peste hotare. La fel, colaborarea propusă urmează a fi orientată și pe sprijinirea tehnică a activității Facultății de Drept, și instituționalizarea în incinta acesteia a unui Centru de mediere modern, care urmează a fi pus la dispoziția studenților, masteranzilor dar și mediatorilor profesioniști.

Totodată, având în vedere înalta pregătire a studenților și masteranzilor Facultății de Drept, IDLO în Moldova își propune să ofere studenților noștri stagii de practică în cadrul reprezentanței IDLO din Moldova dar și în cadrul reprezentanțelor de peste hotare.

Reprezentanții celor două instituții au stabilit că își vor consolida eforturile în așa fel încât acțiunile propuse să fie realizate, iar următoarea ședință de lucru s-a stabilit a fi organizată la începutul lunii februarie. Până la acea dată, părțile urmează să elaboreze un Plan de acțiuni, care va încadra juridic toate activitățile propuse spre realizare în decursul anului 2021.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Facultatea de Drept USM – Debut de an, cu noi colaborări”

  1. Gaetan. Mboko-Mabondzo spune:

    Buna zua vreu sa studiez drept in moldova sunt din congo locueste in suedi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.