Drept civil

Masa rotundă: „Abordări legale privind sistemul public de asigurări sociale ale liberilor profesioniști din domeniul justiției”
30.03.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Pe data de 24 martie 2021, Departamentul Drept Privat al Facultății de Drept a  Universității de Stat din Moldova în colaborare cu Biroul Asociat de Avocați „Bivol Soțchi & Partners” au organizat Masa rotundă: Abordări legale privind sistemul public de asigurări sociale ale liberilor profesioniști din domeniul justiției”. Această activitate a fost dedicată celebrării a 75 de ani de la fondarea USM.

În cadrul dezbaterilor au fost abordate următoarele subiecte:

– Novele în legislația din domeniul asigurărilor sociale;

– Asigurări sociale versus asigurări medicale;

– Evaluarea contribuțiilor liber profesioniștilor din domeniul justiției la sistemele publice de asigurări sociale și identificarea opțiunilor posibile pentru a asigura incorporarea acestora în sistemele generale publice de asigurări sociale.

La evenimentul online au participat membrii Departamentului Drept privat, reprezentanții facultății, avocați, notari, mediatori, doctoranzi, masteranzi, studenți etc.

La deschiderea evenimentului Decanul Facultății de Drept, domnul Serghei Brânza, doctor habilitat, profesor universitar a relatat: „Tematica mesei rotunde este, într-adevăr, una actuală și de maximă importanță, mai ales că, relativ recent, au intervenit modificări substanțiale în politica bugetar-fiscală ce ține de contribuțiile ce sunt achitate din 01.01.2021 la bugetul asigurărilor sociale, precum și de spectrul prestațiilor de asigurări sociale de care vor beneficia liber profesioniștii din domeniul justiției”.

În același context, domnul Sergiu Băieșu, doctor în drept, profesor universitar în cadrul Departamentului Drept Privat a relatat despre necesitatea continuării reformelor pe acest segment, în vederea identificării celor mai optime soluții.

Masa rotundă a fost moderată de către domnul Nicolae Sadovei, doctor habilitat, profesor universitar și doamna Aliona Chisari-Rurak, doctor în drept, lector universitar, șef interimar Departament Drept Privat.

O informație amplă cu referire la evaluarea contribuțiilor liber profesioniștilor din domeniul justiției la sistemele publice de asigurări sociale și identificarea opțiunilor posibile pentru a asigura incorporarea acestora în sistemele generale publice de asigurări sociale, a fost prezentată de către dna Inna Soțchi, doctorandă, șefa Biroului Asociat de Avocați Bivol, Soțchi & Partners.

Activitățile din cadrul mesei rotunde au avut scopul de a stimula transferul de informații științifice și profesionale, deținute de teoreticieni și practicieni privind sistemul public de asigurări sociale, de a discuta acțiuni pro-active privind îmbunătățirea mecanismului asigurărilor sociale, precum și de a consolida legăturile teoriei cu practica.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.