Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

Felicitarea Decanului Facultății de Drept a USM, adresată absolvenților facultății
05.07.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Per aspěra ad astra!

Dragi absolvenți, tocmai ați finalizat cu succes anii de studii la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova!

Cu 4-5 ani în urmă ați ales facultatea noastră în cadrul căreia urmau să fie puse bazele teoretice și practice ale carierei la care visați. Pe parcursul acestor ani: ați muncit cu dăruire pentru a vă atinge aspirațiile, ați progresat, ați obținut cunoștințe și ați achiziționat competențe valoroase, ați devenit partenerii noștri în dezvoltarea facultății. Și iată-vă ajunși azi la ceasul absolvirii: dețineți o calificare profesională și sunteți pregătiți să treceți la următoarea etapă – angajarea în câmpul muncii.

Astăzi ne mândrim de faptul că prin eforturile noastre am contribuit la formarea voastră profesională, iar mâine ne vom mândri că ați devenit colegii noștri și că valorificați cunoștințele obținute!

Suntem siguri că veți persevera pe traseul profesional cu aceeași consacrare demonstrată în aulele facultății și că vă veți afirma ca specialiști de performanță.

Îndemnul nostru este să promovați cu fidelitate: profesionalismul, dreptatea, echitatea, onestitatea şi corectitudinea, respectul şi toleranţa, responsabilitatea, integritatea, meritocrația – principii și valori de care se conduce Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Și principalul: să vă conduceți neabătut de litera legii, fiindcă numai așa veți exercita cu onoare profesia de jurist. Vă dorim să rămâneți perseverenți, fermi în luarea deciziilor, insistenți în fața provocărilor și cu deplină încredere în forțele proprii. Fiți curajoși și explorați domeniul profesional pentru a descoperi profesia ce vi se potrivește!

Dorim să fiți mesagerii Facultății de Drept și, indiferent în ce postură vă veți afla, să ne promovaţi cu demnitate imaginea. Fiindcă prestația dumneavoastră va fi, într-o oarecare măsură, și reflecția contribuției noastre, deoarece am depus toate eforturile pentru a vă crea oportunități optime de formare profesională și dezvoltare personală. Evident, fiecare dintre dvs. le-aţi valorificat în măsura în care v-aţi dorit acest lucru.

Acestea fiind spuse, vă felicităm cu finisarea studiilor și vă dorim sănătate, forţe pentru a trece cu demnitate peste greutăți, prosperitate, mulți ani rodnici! Profitând de această ocazie vă adresăm recunoștința și respectul nostru pentru faptul că ați făcut parte componentă a Facultății de Drept.

Cu anticipație: Dragi absolvenți, Drum bun în exercitarea profesiei de jurist.

***

Continuând mesajul, vă îndemnăm să rămâneți în Republica Moldova, pentru a vă angaja în câmpul muncii și pentru a vă continua studiile.

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova vă așteaptă cu drag la studiile de masterat, punându-vă la dispoziție o variată ofertă educațională racordată la cerințele pieței muncii, corp profesoral de elită, săli de studii dotate, resurse didactice valoroase, altfel spus – un mediu educațional devenit familiar pentru dumneavoastră.

Studiile de masterat asigură specializarea într-un domeniu mai îngust al dreptului, cresc competitivitatea pe piața muncii, permit accesul la doctorat și sunt o necesitate pentru cei care vor să acceadă la unele funcții (cum ar fi de judecător, procuror).

De aceea, stimați absolvenți, nu ezitați să vă înscrieți pentru a urma studiile superioare la Ciclul II – Masterat, desigur, la Facultatea de Drept a USM.

Și fiindcă ne dorim să asigurăm continuitatea relațiilor cu dumneavoastră, vă invităm să aderați la Asociația Absolvenților Facultății de Drept.

Scopul nostru este să ne revedem în frumoasa comunitate academică a Facultății de Drept, să dezvoltăm o interacțiune continuă între membrii de ieri și de azi ai facultății, pentru a fi la curent cu realizările fiecăruia, pentru a derula proiecte în comun, inclusiv pentru a ne reîntâlni la diverse evenimente.

Cu respect,
Serghei Brînza,
doctor habilitat în drept, profesor universitar,
Decanul Facultății de Drept a USM


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.