Flux noutăţi

ELSA – Concurs de Proces Simulat de Judecată – Drept Penal și Drept Procesual Penal
12.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

ELSA (”The European Law Students’ Association” / “Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”) a fost fondată în data de 4 mai 1981, la Viena, de către un grup de studenţi din Polonia, Austria, Ungaria şi Germania de Vest (Republica Federală Germană).

Ideea de bază a fost promovarea legăturilor internaţionale şi a înţelegerii reciproce între studenţii la drept de ambele părţi ale cortinei de fier. Într-un timp foarte scurt, asociaţia s-a dezvoltat, extinzându-se înspre partea de nord a Europei. Majoritatea Întâlnirilor Consiliului Internaţional se desfășoară la Copenhaga şi Helsinki, iar primul Biroul Internaţional a fost găzduit la Oslo, în 1984.

În Republica Moldova ELSA a apărut în anul 2014, la inițiativa mai multor studenți de la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova și cu suportul ELSA Iași. Acum în Moldova există 4 grupuri locale: Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, ASEM, ULIM, USM.

De-a lungul anilor, ELSA Republica Moldova a organizat un șir de evenimente și proiecte, precum Concursuri de Dezbatere, Scriere de Eseuri, stagii de practică și vizite instituționale.

În acest an, ELSA Republica Moldova organizează primul Concurs de Proces Simulat de Judecată, cu tema Drept Penal și Drept Procesual Penal!

Concursul de Procese Simulate reprezintă ocazia perfectă pentru tinerii jurişti de a-şi dezvolta calităţile oratorice, de a-și fortifica cunoștințele și perspicacitatea, de a se face remarcat în fața colegilor și profesorilor și, nu în ultimul rând, de a fi răsplătiți pentru munca depusă!

Procesul va implica echipe de studenţi din cadrul facultăţilor de Drept din Republica Moldova, ghidați de către un mentor în procesul de pregătire a rezolvării speței. Evenimentul și susținerea dosarului pregătit se va desfăşura în faţa unui juriu avizat, alţi studenţi având posibilitatea de a urmări evoluţia colegilor lor.

Concursul Național de Procese Simulate de Drept Penal și Procesual va avea loc în două etape. Prima Etapă a Concursului va avea loc la data de 19.11.2021, ce presupune rezolvarea în scris a speței și remiterea acesteia spre verificare către organizatori. A doua etapă – finala, va avea loc la data de 26.11.2021 și presupune susținerea dosarului pregătit în fața audienței.

Finala concursului va avea loc în incinta Ministerului de Justiție din Republica Moldova. Pe lângă membrii juriului, vor fi prezenți și membri de onoare.

În acest context, ELSA încurajează toți studenții din cadrul facultăților de Drept din Republica Moldova să participe la Concursul Național de Procese Simulate de Drept Penal. Studenții pot să se înscrie la concurs pe acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSgEuXq_s4JSSQ9s_F7YfTfULAZDquS9r-HracnDCwRvMYfw/viewform?pli=1 , până la data de 16.11.2021.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.