Drept penal şi contravenţional

ELSA, în cooperare cu Ministerul Justiției, au organizat un proces simulat de drept penal
28.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 26 noiembrie 2021, Asociația Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA), în cooperare cu Ministerul Justiției, au organizat un proces simulat de judecată, în cadrul căruia studenții Facultăților de Drept au avut posibilitatea de a intra în roluri de avocați și procurori și de a transpune cunoștințele teoretice obținute în practică, potrivit unui comunicat.

Exercițiul de simulare s-a desfășurat în cadrul Competiției naționale Proces Simulat pentru Drept Penal și Procedură penală.

Pe lângă juriul format din profesori universitari la facultățile de drept, ședința de judecată simulată de către studenţi a fost cu mare atenție urmărită de către conducerea Ministerului Justiței, Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru și Șeful de cabinet, Marcel Moraru, care cu toată încrederea și deschiderea au oferit studenților de la drept, viitorilor profesioniști, mantiile personale de avocat. Potrivit comunicatului, Ministerul Justiției urmează să semneze un Acord de cooperare cu Asociația Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA). Obiectivul cooperării este de a contribui la educația juridică și la promovarea responsabilității sociale a studenților la drept, tinerilor juriști din Republica Moldova.

Vlada Mangîr

Vlada Mangîr

Concursul de Procese Simulate a reprezentat o adevărată provocare nu doar pentru echipa organizatorică, ci și pentru participanți. În urma selecției, au ajuns în finala concursului unii dintre cei mai curajoși și buni studenți de la Drept din cadrul universităților din țară, care și-au apărat poziția în cadrul echipelor de apărare sau acuzare. Pe lângă dezvoltarea abilităților de advocacy și public speaking, aceștia și-au luat angajamentul de a cerceta și realiza o analiză juridică complexă asupra cauzei de judecată. Fiind ghidați de către un coordonator, studenții și-au pregătit dosarele de judecată, cu toate materialele necesare pentru a câștiga cauza, printre care: expertiza medico-legală, testul Drager, caracteristica de muncă a inculpatului, raport de expertiză psihiatro-psihologică, etc. Completul de judecată format din profesorii: Domneanu Ludmila, Sorbală Mihail și Bria Feodor au apreciat pledoariile și prestația tuturor studenților, însă și-au formulat verdictul în favoarea echipei de apărare.” a menționat Vlada Mangîr, VP ELSA – Procese simulate.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.