Comunicate

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 15 ianuarie 2022
29.11.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 26 noiembrie 2021, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a adoptat Hotărârea nr. 65, prin care s-a prelungit starea de urgență în sănătate publică, până în data de 15 ianuarie 2022, potrivit unui comunicat.

Membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.

Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.

:: Hotărârea CNESP nr. 65 din 26 noiembrie 2021


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.