Banking
 

BNM. Aplicarea măsurilor antiinflaționiste necesare pentru a tempera ritmurile de creștere a prețurilor de consum
06.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 3 decembrie 2021, Banca Națională a Moldovei a informat că, având în vedere anticipările inflaționiste, Comitetul executiv al BNM a hotărât majorarea cu 1,0 puncte procentuale a ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt până la 6,50 la sută anual. Decizia are drept scop crearea condițiilor monetare necesare să tempereze ritmurile de creștere a prețurilor de consum.

Totodată, se vor mări cu 1,0 puncte procentuale ratele de dobândă la creditele și la depozitele overnight – până la 8,50 și, respectiv, până la 4,50 la sută anual. Nivelul rezervelor obligatorii rămâne același.

Decizia vine în susținerea preferințelor consumatorilor spre economisire de la consumul imediat care s-a conturat pe fondul activității economice manifestate pe parcursul anului curent.

Banca Națională a Moldovei va continua să monitorizeze evoluțiile mediului intern și internațional și este pregătită să vină cu măsurile necesare în vederea îndeplinirii obiectivului fundamental de asigurare a stabilității prețurilor.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.