Flux noutăţi

Demararea Proiectului Carabinieri pentru Drepturile Omului
11.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Marți, 30 noiembrie 2021, Oficiul Avocatului Poporului în parteneriat cu Fundația Soros Moldova și cu Inspectoratul General de Carabinieri, au lansat Proiectul „Carabinierii pentru Drepturile Omului”, desfășurat îndatorat suportului financiar oferit de Fundația Soros Moldova.

Beneficiarii proiectului sunt Inspectoratul General de Carabinieri (IGC), Centrul de instrucție al IGC, alte subdiviziuni și angajați ai IGC, precum și persoanele reținute și aflate în custodia carabinierilor. Durata proiectului este de 12 luni.

Scopul proiectului este de a contribui la un proces amplu de monitorizare a activității carabinierilor. În premieră, pentru realizarea monitorizării, Oficiul Avocatului Poporului preconizează implicarea în proces a publicului larg. Monitorizarea va fi efectuată de Oficiul Avocatului Poporului, prin valorificarea informațiilor obținute și în urma altor activități. Recomandările vor fi aduse la cunoștința publicului în cadrul unui raport tematic, elaborat pe baza monitorizării la finalul Proiectului.

De asemenea, Proiectul, prin activitățile de instruire preconizate, este orientat spre consolidarea capacităților profesionale ale 150 carabinieri în domeniul de prevenire a torturii și de asigurare a drepturilor fundamentale la reținerea persoanei. Pe lângă instruirea carabinierilor în desfășurarea de campanii de monitorizare civică și sensibilizare a opiniei publice privind respectarea Drepturilor Omului de către carabinieri, Proiectul prevede realizarea unei Conferințe teoretico-științifice cu tematica Proiectului, sub egida Ombudsmanului.

Această activitate are loc în cadrul proiectului „Carabinierii pentru drepturile omului”, finanțat de Fundația Soros Moldova.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.