Flux noutăţi

BNM anunță inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Regulamentului privind efectuarea operațiunilor pe piața valutară interbancară a Republicii Moldova”
14.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Banca Națională a Moldovei a anunțat inițierea elaborării proiectului hotărârii Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei „Pentru modificarea Regulamentului privind efectuarea operațiunilor pe piața valutară interbancară a Republicii Moldova”. Acesta va fi efectuat în temeiul art. 20 alin. (1) lit. a) din Legea nr.100/2017 cu privire la actele normative.

Inițierea elaborării proiectului hotărârii prenotat derivă din intenția Băncii Naționale a Moldovei de a introduce modificări la modul de calcul al ratelor de schimb utilizate în cadrul operațiunilor de tip swap.

În acest sens, Regulamentul privind efectuarea operațiunilor pe piața valutară interbancară a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Consiliului de  administrație al Băncii Naționale a Moldovei nr. 8/2013 (Monitorul Oficial al Republicii  Moldova, 2013, nr. 36-40, art. 234) urmează a fi ajustat cu modificări ce țin de modul de calcul al ratelor de schimb utilizate în cadrul operațiunilor swap ținând cont de faptul că indicii Libor utilizați actualmente nu vor mai fi disponibili: pentru euro pentru toate scadențele începând cu data de 30.12.2021, iar pentru dolarul SUA începând cu data de 30.06.2023.

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, BNM solicită prezentarea, în termen de până la data de 24 decembrie 2021, a propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau, în format electronic, pe adresa de e-mail: Ghenadie.Cospormac@bnm.md.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.