Flux noutăţi

CNPF anunță inițierea elaborării proiectului Hotărârii privind aprobarea Regulamentul privind participaţiile în capitalul social al asigurătorului (reasigurătorului)
14.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat inițierea elaborării proiectului Hotărârii privind aprobarea Regulamentul privind participaţiile în capitalul social al asigurătorului (reasigurătorului). Inițierea elaborării proiectului se efectuează în temeiul art.20 alin.(1) lit. a) din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative.

CNPF intenționează să ajusteze cadrul normativ secundar din domeniul asigurărilor la prevederile art. 29 și art. 291 din Legea nr. 407/2006 cu privire la asigurări, precum să creeze premise pentru consolidarea procesului de identificare, evaluare și monitorizare a acționarilor (re)asigurătorului.

Întru realizarea acestui scop, se intenționează de a aproba un nou Regulament privind participațiile în capitalul social al asigurătorului (reasigurătorului) și de a abroga Regulamentul privind cerinţele faţă de acţionarii semnificativi ai asigurătorilor/ reasigurătorilor şi condiţiile faţă de deţinerea participaţiilor calificate în capitalul social al asigurătorului/ reasigurătorului aprobat prin Anexa nr. 2 la Hotărîrea CNPF nr. 13/3 din 3 aprilie 2008.

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, CNPF solicită prezentarea, în termen de până la data de 24 decembrie 2021, a propunerilor și recomandărilor pe adresa poștală: Comisia Naţională a Pieţei Financiare, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 77, MD-2012, mun. Chișinău sau, în format electronic, pe adresa de e-mail: t.ciobanu@cnpf.md.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.