Flux noutăţi

Consultări publice privind inițierea procesului de elaborare a proiectului Strategiei de Specializare Inteligentă a Republicii Moldova
16.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

În perioada 16.12.2021 – 12.01.2022, Ministerul Educației și Cercetării anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului Strategiei de Specializare inteligentă a Republicii Moldova – SMART MOLDOVA 2030.

Scopul Strategiei de Specializare Inteligentă a Republicii Moldova – SMART MOLDOVA 2030 este de a crea în Republica Moldova un ecosistem dinamic de cercetare-inovare, puternic conectat cu mediul antreprenorial, cu mecanisme permanente de comunicare transversală în vederea reflectării rapide și cuprinzătoare a rezultatelor cercetării științifice și pregătirii academice în competitivitatea mediului de afaceri și în performanța economică a țării, oferind soluții la adresa provocărilor societății.

Cele trei obiective generale ale Strategiei sunt:
1. Consolidarea cooperării dintre sectorul de afaceri și cel de cercetare.
2. Sporirea competitivității economiei naționale prin dezvoltarea antreprenoriatului inovațional și a culturii inovaționale aferente.
3. Utilizarea la scară largă a inovațiilor pentru atenuarea problemelor societale.

Implementarea Strategiei de Specializare Inteligentă a Republicii Moldova – SMART MOLDOVA 2030 va contribui la asigurarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, dar și la atenuarea provocărilor cu care se confruntă societatea din Republica Moldova.

Data limită pentru adresarea comentariilor este 12.01.2022 și pot fi lăsate accesând acest link.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.