Flux noutăţi

SFS recomandă contribuabililor care practică activitate de întreprinzător să comunice despre deschiderea contului bancar în străinătate
23.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

Serviciul Fiscal de Stat reamintește tuturor contribuabililor (ociurice persoană juridică, orice întreprinzător individual, orice gospodărie ţărănească sau orice persoană fizică care desfăşoară activitate de întreprinzător sau practică activitate profesională) despre obligația de a comunica autorității fiscale înregistrarea contului deschis în străinătate.

Acest lucru se va efectua în termen de 15 zile de la data deschiderii contului bancar, în corespundere cu prevederile Codului Fiscal. Drept confirmare a înregistrării contului, Serviciul Fiscal de Stat eliberează contribuabilului, în termen de 3 zile, un certificat de confirmare.

Totodată, menționăm că, schimbul de informații între instituțiile statului constituie unul din principalele instrumente ce stau la identificarea contribuabililor care intenționează sau deja au admis nerespectarea legislației în vigoare, inclusiv prin necomunicarea deschiderii conturilor bancare.
Astfel, Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să comunice faptul deschiderii conturilor bancare în străinătate, astfel încât să fie evitate cazurile de conformare forțată, și respectiv aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.

Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.