Flux noutăţi

Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi disponibil online și gratuit tuturor cetățenilor
23.12.2021 | JURIDICE MOLDOVA

La data de 23 decembrie 2021 a fost adoptat în lectură finală, cu votul a 75 de deputați, un proiect care prevede modificarea Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale.

Astfel, Monitorul Oficial (Partea I, II, III – care cuprind actele normative) va fi disponibil online și gratuit tuturor cetățenilor. Totodată, partea IV, V ale publicației vor fi disponibile online sau tipărit contracost în baza abonamentelor, inclusiv prin vânzarea liberă.

În așa fel, utilizatorii vor folosi varianta electronică a publicației, iar acest lucru va duce la reducerea tirajului Monitorului Oficial distribuit în formă tipărită. Totuși, publicația va fi imprimată pentru un număr limitat de abonați, cum ar fi Biblioteca Națională sau bibliotecile raionale, pentru a asigura accesul la Monitorul Oficial a persoanelor care nu au mijloace electronice.

Potrivit datelor Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres”, cheltuielile pentru editarea și tipărirea Monitorului Oficial ajung, anual, la 9 milioane de lei, în timp ce veniturile din vânzarea abonamentelor sunt de 7,5 milioane de lei pe an. Pe de altă parte, veniturile din vânzarea abonamentelor în format electronic constituie 850 de mii de lei anual, iar cheltuielile pentru editarea publicației sunt de 712 mii de lei pe an.


Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.