Comunicate

Ministerul Justiției. Personalul din serviciile de probaţiune va fi majorat pentru a asigura monitorizarea electronică a agresorilor familiali
03.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 29 decembrie 2021, Ministerul Justiției a informat că Guvernul a aprobat suplinirea, cu 20 de unități, a efectivului de personal al Inspectoratului Național de Probațiune.

Astfel, va fi asigurată monitorizarea electronică a tuturor agresorilor familiali, ceea ce va oferi mai multă protecție și siguranță victimelor violenței în familie.

Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției: “Majorarea numărului de angajați vine ca urmare a creșterii anuale a numărului ordonanțelor de protecție, emise de către instanțele de judecată, dar și a impunerii obligativității monitorizării electronice a agresorilor familiali cu scopul de a reduce cazurile de violență în familie, a preveni comiterea actelor de violență, a corecta și reeduca agresorii familiali”.

Monitorizarea electronică a agresorilor familiali în privința cărora au fost aplicate anumite măsuri de protecție, atât în procedură penală, cât și în procedură civilă presupune asigurarea executării efective a tuturor ordonanțelor de protecție în regim de supraveghere 24/24 ore. Această acțiune va reduce considerabil recidiva actelor de violență în familie.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.