Flux noutăţi

Cea de-a 15-a aniversare a Sistemului de probaţiune din Republica Moldova
12.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Astăzi, 12 ianuarie, se sărbătorește Ziua Sistemului de probaţiune, fiind ce-a de-a 15-a aniversare a Sistemului de probațiune din Republica Moldova.

Reamintim că, în anul 2007 prin Hotărârea de Guvern nr. 44 din 12.01.2007 au fost introduse modificări în Regulamentul Ministerului Justiţiei şi al Departamentului de executare care au stipulat organizarea activităţii de probaţiune de către organe guvernamentale. Astfel, Direcţia de executare a pedepselor penale non-privative de libertate s-a reorganizat în Direcţia probaţiune. Din acest moment în Moldova este creat Serviciul de probaţiune în cadrul Departamentului de executare pe lângă Ministerul Justiției al Republicii Moldova. Din 2007 până în prezent Serviciul de probațiune a suferit o serie de reorganizări astăzi activând 38 de Birouri de probaţiune subordonate Inspectoratului Național de Probațiune.

Într-un comunicat plasat pe site-ul guvernamental, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un mesaj de felicitare și anume:

Stimați angajați și colaboratori ai sistemului de probațiune,

Ziua Sistemului de probaţiune este o ocazie deosebită pentru a Vă aduce cele mai sincere urări de bine şi prosperitate! Din numele echipei Ministerului Justiției, Vă mulțumesc pentru contribuția adusă la creșterea și dezvoltarea sistemului de probațiune din Republica Moldova.

Misiunea Inspectoratului Național de Probațiune este una complexă și constă în edificare sistemului de probațiune din întreaga țară, promovarea beneficiilor pedepselor alternative detenției prin reducerea supra-aglomerării penitenciarelor, precum și reintegrarea în societate a persoanelor aflate în conflict cu legea.

În cei 15 ani de activitate, Dumneavoastră ați reușit să consolidați sistemul de probațiune, să dezvoltați programe de angajare a foștilor deținuți în câmpul muncii, să preveniți săvârşirea de noi infracţiuni, să asigurați protecția victimelor violenței.

La cea de-a 15-a aniversare, vă doresc fiți cât mai implicați și angajați în activitatea profesională pe care o desfășurați zi de zi, pentru ca împreună să reușim modernizarea sistemului de probațiune – un element indispensabil pentru înfăptuirea actului de justiție.

Să aveți multă sănătate, împliniri personale, noi realizări profesionale și respect din partea cetățenilor. ”




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.