Comunicate

Subcomisia pentru drepturile omului a APCE a examinat dosarele candidaților la funcția de membru al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii
31.01.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 26 ianuarie 2022, subcomisia pentru drepturile omului a Comisiei Juridice și Drepturile Omului a APCE a examinat dosarele candidaților la funcția de membru al Comitetului european pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT), potrivit unui comunicat.

Membrii Subcomisiei pentru drepturile omului a APCE au examinat dosarele candidaților din partea țări noastre, precum și a Suediei și Spaniei. Va urma procedura examinării de către Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Componența CPT va fi aleasă de către Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei, cu majoritate absolută de voturi.

Republica Moldova are un reprezentat la Comitetul european pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante. Acesta urmează a fi ales dintre cei trei candidați care au acumulat cel mai înalt punctaj la evaluare în cadrul concursului național desfășurat în perioada 3 noiembrie – 7 decembrie 2021: Victor Zaharia, Nadejda Burciu și Svetlana Doltu.

Moldova a aderat la Convenția europeană pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante în anul 1997. Rolul CPT este de a efectua vizite la locurile de detenție pentru a examina tratamentul aplicat persoanelor private de libertate și, dacă este cazul, de a adresa statelor recomandări, cu scopul de a întări protecția acestor persoane împotriva torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.