Flux noutăţi

A fost aprobat în lectura finală proiectul care prevede evaluarea integrității candidaților la funcția de membru al CSM și CSP
10.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La 10 februarie 2022 a fost votat în lectura finală, fiind susținut de către 63 deputați, proiectul de lege care prevede evaluarea integrității candidaților la funcțiile de membru al CSM, CSP și organelor specializate ale acestora.

Proiectul de lege are drept scop crearea unei comisii specializate de evaluare a integrității candidaților la funcții administrative din cadrul CSM și CSP. Reieșind din specificul Comisiei de evaluare, precum și din necesitatea de a exclude orice formă de control sau imixtiune în activitatea acesteia, Comisia de evaluare va dispune de independență funcțională și autonomie administrativă.

Comisia de evaluare va fi constituită din șase membri. Trei dintre ei vor fi numiți de partenerii de dezvoltare. Ceilalți vor fi propuși de către Parlament, fiind respectat principiul de proporționalitate între majoritate și opoziție, reieșind din numărul de mandate obținute.


Aflaţi mai mult despre , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.