Flux noutăţi

Parlamentul a adoptat unele măsuri de sprijin în contextul situației epidemiologice actuale
10.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Conform comunicatului publicat de către Parlamentul RM, în ședința din 10 februarie 2022, au fost aprobate unele măsuri de sprijin a populației în contextul situației epidemiologice actuale din țara noastră.

Proiectele vizează modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

Prin pachetul de legi adoptate se prevede facilitarea importului, în calitate de ajutor umanitar, a vaccinurilor împotriva COVID-19. Comisia specializată a Ministerului Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor putea acorda avize privind introducerea în țară a vaccinurilor împotriva COVID-19 cu termen de valabilitate mai mic de șase luni, respectând condiția că la momentul intrării în țară termenul de valabilitate restant al acestora să nu fie mai mic de 50% din cel declarat.

Un alt proiect prevede că angajații din sistemul medical de stat, care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, vor beneficia și în anul 2022 de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Indemnizația va fi acordată angajaților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și a focarelor de COVID-19; personalului medical angajat și implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19 în instituțiile/subdiviziunile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate.

De asemenea, în lista beneficiarilor de indemnizație se regăsesc angajații din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulator și asistență medicală primară.

Legile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.