Flux noutăţi

Guvernul va aproba repartizarea mijloacelor financiare pentru achitarea premiilor anuale pentru anul 2021
16.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Ministerul Finanțelor propune, pe portalul particip.gov.md, consultări publice  asupra proiectului hotărârii de Guvern cu privire la  repartizarea din bugetul de stat pentru anul 2022 a mijloacelor financiare pentru plata premiului anual pentru anul 2021. În conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul 2022, a fost stabilită asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar, inclusiv pentru acordarea premiului anual pentru rezultatele activității în anul 2021 în cazul neachitării acestuia de către unitățile bugetare în anul 2021, dreptul de repartizare a acestor alocaţii pe autorităţi publice fiind oferit Executivului, care urmează să aprobe hotărârile respective.

În bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute în acest scop alocații în sumă de de 592 mil. lei, dintre care 208 mil. se propun spre repartizare prin  proiectul examinat. Astfel, circa 94 mil. lei ar putea fi alocate autorităților finanțate de la bugetul de stat, iar 114 mil. lei vor fi distribuite către autoritățile publice locale.

Evidențiem,  conform legislației în vigoare, personalul din unitățile bugetare poate beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității în anul de gestiune, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv. Conform art. 10 alin. (1) din Legea nr. 270 din 23.11.2018 cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar (Legea nr. 270/2018) salariul lunar al personalului din unitățile bugetare pentru activitatea desfășurată pe durata normală a timpului de lucru stabilită de lege este constituit din:

a) partea fixă, compusă din:
– salariul de bază;
– sporul lunar pentru gradul profesional;
– sporul lunar pentru deținerea titlului științific și/sau științifico-didactic;
– sporul lunar pentru deținerea titlului onorific;



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.