Flux noutăţi

Contul curent de asigurări sociale ca sursă de informare la depunerea declarației de avere și interese personale
24.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La 23 februarie 2022, ediția periodică Monitorul fiscal a publicat comunicat, conform căruia persoanele care dețin o funcție publică și urmează să prezinte declarațiile de avere și interese personale au posibilitatea consultării în format electronic a datelor cu privire la veniturile obținute pe parcursul anului din bugetul asigurărilor sociale de stat sub formă de prestații sociale.

Verificarea informației menționate poate fi realizată online prin intermediul contului personal curent de asigurări sociale, prin intermediul sistemului informațional „Acces CPAS” de pe pagina-web oficială a CNAS. Serviciul poate fi accesat cu ajutorul unei parole de acces, eliberate de către CNAS prin subdiviziunile sale structural (CTAS), sau cu ajutorul semnăturii electronice/mobile, prin intermediul serviciului guvernamental MPass.
Totodată, informația din contul personal de asigurări sociale poate fi vizualizată de către deținătorii semnăturii electronice sau mobile și prin intermediul Portalului Guvernamental al Cetățeanului www.mcabinet.gov.md.
Astfel, informația cu privire la drepturile sociale (pensii, indemnizații, inclusiv indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă) reflectate în contul personal de asigurări sociale, la necesitate, poate fi utilizată de către persoanele care sunt subiecţi ai declarării averii și intereselor personale în conformitate cu prevederile Legii 133/2019.
Pentru vizualizarea datelor menționate, la generarea extrasului din contul curent, se va bifa opțiunea „Cu reflectarea prestațiilor de asigurări sociale”:

Aflaţi mai mult despre ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.