Comunicate

BNM lansează inițierea consultărilor cu instituțiile din Ucraina pentru a găsi o soluție pentru refugiații ucraineni deținători de hrivne
28.02.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 25 februarie 2022, Banca Națională a Moldovei (BNM) a informat că lansează inițierea consultărilor cu instituțiile din Ucraina pentru a găsi o soluție pentru refugiații ucraineni deținători de hrivne.

În acest proces vor fi implicate și băncile licențiate din Republica Moldova pentru a identifica rezolvarea în cel mai scurt timp posibil, astfel încât eventualele stocuri de hrivne să poată fi transportate în Ucraina pentru a fi convertite în valută liber convertibilă.

BNM întreprinde măsuri sporite de supraveghere a activității unităților de schimb valutar care, conform legii, stabilesc în mod independent cursul de cumpărare și vânzare a valutelor, având obligativitatea de a respecta prevederile legale.

Între timp, BNM face apel către actorii din piață să manifeste înțelegere și compasiune față de cetățenii ucraineni refugiați pe teritoriul R. Moldova pentru a acorda sprijinul atât de necesar în aceste momente dificile.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.