Comunicate

Noi secretari de stat la Ministerul Justiției
07.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 2 martie 2022, Guvernul Republicii Moldova a numit în funcțiile de secretari de stat ai Ministerului Justiției pe Nadejda Burciu și Eduard Serbenco, potrivit unui comunicat.

Ambii au experiență bogată în domeniul justiției, au activat atât în sectorul public, cât și în proiecte naționale și internaționale.

Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, Nadejda Burciu va fi responsabilă de sistemele penitenciar și probațiune. Pe parcursul activității profesionale Nadejda Burciu a deținut funcțiile de specialistă în comunicarea/interpret la Fondul Monetar Internațional, Oficiul Reprezentantului Permanent în Moldova, coordonatoare de proiect/consilier superior în domeniul penitenciar și probațiune la Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației legii din Moldova (NORLAM), asistentă politică la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, directoare adjunctă a Oficiului de Coordonare Moldova, Serviciu de Dezvoltare din Lienchtenstein.

De asemenea, Nadejda Burciu a contribuit la elaborarea Strategiei de dezvoltare a sistemului penitenciar 2016-2020, a monitorizat implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiției 2012-2016, a efectua o analiză comparativă a sistemului de executarea a detențiunii pe viață și a mecanismelor de liberare condiționată pentru această categorie.

În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Sergiu Litvinenco a afirmat că Eduard Serbenco va fi responsabil de relațiile externe ale Ministerului Justiției, dar și de comunicarea cu Curtea Constituțională. Eduard Serbenco a activat în mai multe instituții, autorități și proiecte internaționale, cum ar fi Organizația internațională pentru circulația rutieră din Elveția, proiectele TACIS și PNUD, Ministerul Justiției din Quebec etc.

Eduard Serbenco a activat și anterior în cadrul Ministerul Justiției, inclusiv în calitate de secretar de stat. Pe parcursul activității la Ministerul Justiției, acesta a coordonat domeniul relaţiilor internaţionale pe segmentul justiției și drepturilor omului, a reprezentat Guvernul la Curtea Constituţională și a reprezentat intereselor statului în instanţele judecătoreşti.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.