Flux noutăţi

Ministerul Justiției susține consolidarea asistenței juridice garantate de stat
10.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

La 9 martie 2022, Secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS). În cadrul acesteia s-a discutat despre posibilitatea extinderii unor categorii de persoane care pot beneficia de asistență juridică calificată, indiferent de nivelul veniturilor, dar și despre dezvoltarea și perfecționarea mecanismului de recuperare a cheltuielilor pentru asistența juridică garantată de stat.

Astfel, părțile au convenit asupra creării unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Uniunii Avocaților din Moldova, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, dar și ai altor instituții interesate. Acesta va revizui atât criteriile de acordare a asistenței juridice gratuite și temeiurile de refuz, cât și mecanismul de recuperare a cheltuielilor pentru asistența juridică garantată de stat.

De asemenea, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă domeniul asistenţei juridice garantate de stat, cum ar fi lipsa personalului calificat, fluxul mare al consultanților în toate oficiile CNAJGS, dar și remunerarea foarte mică a acestora. Ministerul Justiției urmează să analizeze soluțiile propuse de CNAJGS, astfel încât să fie depășite aceste provocări, iar cetățenii din diferite grupuri vulnerabile să beneficieze de asistență juridică garantată de stat de calitate.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.