Drept penal şi contravenţional

A fost aprobată componența comisiilor speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate
14.03.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 10 martie 2022, Ministerul Justiției a informat că a aprobat componența comisiilor speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate, instituite în cadrul instituțiilor penitenciare și în cadrul birourilor de probațiune. În acest sens, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a semnat două ordine:

–         „Cu privire la aprobarea componenței comisiilor speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate constituite în cadrul instituțiilor penitenciare” și

–         „Cu privire la aprobarea componenței comisiilor speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate constituite în cadrul birourilor de probațiune”.

Documentele au intrat deja în vigoare. Acestea au fost elaborate în scopul aplicării Legii privind amnistia în legătură cu aniversarea a XXX-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Conform prevederilor, aplicarea amnistiei față de persoanele condamnate se decide de către comisiile speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate, instituite, în acest sens, în cadrul fiecărei instituții care pune în executare pedeapsa penală. Comisiile speciale sunt constituite din reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor și Inspectoratului Național de Probațiune, dar și din experți psihologi judiciari. Acestea vor activa în baza unui regulament-cadru, care a intrat în vigoare la data de 25 februarie.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.