Comunicate

INJ a fost gazda finalei Concursului Național al Studenților în Drept
03.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 27 aprilie 2022, învingătorii ediției din anul 2022 a Concursului Național al Tinerilor Juriști au fost premiați la Institutul Național al Justiției, după ce au susținut pledoariile în baza unei spețe în materie de drept civil, procedură civilă și element de extraneitate, potrivit unui comunicat.

„Îmi pare bine să remarc faptul că devine deja o tradiție ca Institutul să fie parte importantă în organizarea unor concursuri care antrenează tinerii în activități simulative, activități care le permit viitorilor juriști să simtă pulsul unui proces de judecată, într-o sală de judecată, în prezența unui complet de judecată, a remarcat, în deschidere, Ecaterina Popa, Directoarea interimară a Institutului Național al Justiției.

În etapa finală au concurat două echipe formate din studenți ai Facultății de drept de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), care, în rezultatul tragerii la sorți, au reprezentat partea reclamantă –Doina Alexeev și Cătălin Avxentiev, și partea pârâtă – Mădălina Luca și Carolina Iovița. Prestația tinerilor a fost evaluată de un juriu alcătuit din Maria Frunze, magistrat la Judecătoria Chișinău, Aliona Cara-Rusnac, dr. în drept, conferențiar universitar, Facultatea de drept, USM, și Feodor Bria, magistru în drept, asistent universitar, Facultatea de drept, ULIM, care a decis că echipa reclamanților a fost mai bună, obținând victorie în fața echipei adverse.

Concursul Național al Studenților în Drept, organizat de ELSA (European Law Student Association) în parteneriat cu Institutul National al Justiției, Uniunea Avocaților din Moldova, Centrul de Instruire a Uniunii Avocaților, Asociația Tinerilor Avocați și BAA Cobzac și Partenerii, s-a desfășurat în perioada 7-27 aprilie 2022. În ediția din acest an au avut loc două etape: testul grilă și proba orală de susținere a pledoariilor în baza unei spețe. Prima probă a întrunit 50 de întrebări teoretice din domeniul drept civil și procedură civilă, la care au participat 17 studenți ai anilor I-IV de la facultățile cu profil de drept din țară, însă doar patru dintre ei au ajuns în finală.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.