Comunicate

Regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare va fi simplificat
09.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 4 mai 2022, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de modificare a Legii cu privire la filantropie și sponsorizare. Mai exact, se propune excluderea deficiențelor și prevederilor ambigue din Lege, pentru a simplifica regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare, potrivit comunicatului Ministerului Justiției.

Astfel, se propun modificări pentru clarificarea regimului juridic al activităților de filantropie și sponsorizare, cum ar fi darea unor definiții mai lămuritoare pentru noțiunile de activitate filantropică, activitate de sponsorizare, filantrop, sponsor, beneficiar al activităților filantropice și de sponsorizare; revizuirea și lărgirea listei domeniilor ce se încadrează în scopurile activităților filantropice și de sponsorizare; clarificarea expresă a potențialilor beneficiari ai acestor activități; stabilirea unor reglementări mai clare cu privire la evidenţa și modalitatea de utilizare a donațiilor, transparența activității filantropice și de sponsorizare etc.

De asemenea, vor fi excluse unele prevederi care s-au dovedit a fi ineficiente/inaplicabile pe parcursul timpului. Este vorba de abrogarea prevederilor din lege referitoare la organizația filantropică, precum și a normelor referitoare la modul de creare, lichidare și de desfășurare a activității acestui tip de organizație necomercială. Abrogarea acestor prevederi și lichidarea instituției organizației filantropice se justifică prin faptul că scopurile constituirii unei asemenea organizații pot fi atinse, potrivit prevederilor legale actuale, prin intermediul altor tipuri de organizații necomerciale (de exemplu, asociații obștești, fundații etc.)

Proiectul de lege urmează să fie remis Parlamentului spre examinare.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.