Flux noutăţi

Întrevedere dintre Viceprim-ministrul pentru Reintegrare și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
10.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Discuțiile s-au concentrat pe derularea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele actuale de pe agenda dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, situația regională, prioritățile și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova pentru a soluționa problemele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Au fost menționate eforturile Chișinăului pentru a menține dinamica interacțiunii la nivel de reprezentanți politici și grupuri de lucru sectoriale, precum și abordările privind rezolvarea viabilă a temelor de actualitate de pe agendă.

La fel a fost apreciată înalt contribuția semnificativă adusă de către Uniunea Europeană în calitate de actor al formatului de negocieri ,,5+2”, donator în implementarea multiplelor proiecte de asistență, inclusiv la capitolul promovării măsurilor de consolidare a încrederii, ofertant de asistență multisectorială în vederea asigurării bunei realizări a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.