Flux noutăţi

Întrevedere dintre Viceprim-ministrul pentru Reintegrare și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
10.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Discuțiile s-au concentrat pe derularea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele actuale de pe agenda dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, situația regională, prioritățile și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova pentru a soluționa problemele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Au fost menționate eforturile Chișinăului pentru a menține dinamica interacțiunii la nivel de reprezentanți politici și grupuri de lucru sectoriale, precum și abordările privind rezolvarea viabilă a temelor de actualitate de pe agendă.

La fel a fost apreciată înalt contribuția semnificativă adusă de către Uniunea Europeană în calitate de actor al formatului de negocieri ,,5+2”, donator în implementarea multiplelor proiecte de asistență, inclusiv la capitolul promovării măsurilor de consolidare a încrederii, ofertant de asistență multisectorială în vederea asigurării bunei realizări a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.