Flux noutăţi

Intensificarea cooperării în domeniul de securitate publică dintre MAI și OSCE
10.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, și șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, au avut o întrevedere cu delegația Secretariatului General OSCE în data de 10.05.2022.

Secretarul general al MAI a apreciat cooperarea existentă dintre minister și OSCE, atât din punct de vedere strategic, cât și operațional. Totodată, a vorbit despre acțiunile întreprinse de MAI în vederea gestionării crizei refugiaților ucraineni și a mulțumit pentru suportul oferit până la moment.

Șeful IGP a menționat: pe lângă implicarea în gestionarea crizei refugiaților ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova, Inspectoratul General al Poliției își propune să intensifice acțiunile de asigurare a ordinii și securității publice.

Astfel, a fost solicitat suportul OSCE pentru creșterea capacităților subdiviziunilor poliției în gestionarea acestei crize, precum și suport operațional în combaterea traficului de droguri, de arme și alte infracționalități, prin dotarea subdiviziunilor polițienești cu mijloace de transport inteligente, rezistente, echipament polițienesc special.

La fel, s-a discutat despre implementarea componentei de digitalizare a proceselor, prin dotarea cu scanere mobile și extinderea sistemului de monitorizare video la nivel național


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.