Drept penal şi contravenţional

Ministerul Justiției. O nouă ședință de lucru asupra proiectului de modificare a Codului de procedură penală și a Codului penal
16.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 13 mai 2022, la Ministerul Justiției au continuat lucrările grupului de lucru, creat pentru elaborarea unui proiect de lege consolidat pentru modificarea Codului de procedură penală și a Codului penal, potrivit unui comunicat.

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a menționat că până acum au fost compilate toate propunerile de la ședințele anterioare și cele care au fost remise de către instituțiile interesate. Totodată, a mulțumit Consiliului Europei pentru suportul oferit Ministerului Justiției la elaborarea propunerilor de modificare a Codului de procedură penală și a Codului penal.

În cadrul ședinței, au fost prezentate propunerile Consiliului Europei, privind Capitolul II din Codul de procedură penală (măsurile preventive). Acestea au avut la bază recomandările formulate în „Raportul asupra cercetării privind aplicarea arestării preventive în Republica Moldova” și în Foaia de parcurs pentru implementarea acestor recomandări. Raportul a fost realizat în cadrul Programului „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Norvegiei și implementat de Consiliul Europei.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.