Flux noutăţi

Legea cu privire la filantropie și sponsorizare va fi actualizată
19.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 18 mai 2022, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la un proiect de modificare a Legii cu privire la filantropie și sponsorizare, elaborat de Guvern.

Conform comunicatului, modificările vin să clarifice regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare și să excludă prevederile care au devenit ineficiente sau inaplicabile.

Proiectul oferă definiții clare pentru noțiunile de activitate filantropică, activitate de sponsorizare, filantrop, sponsor, beneficiar al activităților filantropice și de sponsorizare.

Se propun reglementări mai clare cu privire la evidența și modalitatea de utilizare a donațiilor, transparența activității filantropice și de sponsorizare. De asemenea, sunt prevăzute expres  consecințele încălcării legislației privind activitatea filantropică și de sponsorizare.

Totodată, vor fi abrogate prevederile referitoare la organizațiile necomerciale, inclusiv modul de creare, lichidare și de desfășurare a activității acestora.

Amendarea Legii cu privire la filantropie și sponsorizare va implica modificări și completări la Codul fiscal al Republicii Moldova.

Proiectul va fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.