Comunicate

Proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere a fost votat în lectură finală
23.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 19 mai 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în lectura a doua proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere, care vizează crearea și dezvoltarea serviciilor electronice noi, potrivit unui comunicat.

Noua lege va reglementa domeniul de securitate a mijloacelor de identificare electronice și a serviciilor de încredere.

Actul aprobat definește noțiuni noi, care nu se regăsesc în legislația națională, precum serviciu de încredere, sigiliu electronic, serviciu de distribuție electronică înregistrată, certificat pentru autentificarea unei pagini web, creator al sigiliului electronic etc. De asemenea, este prevăzută modalitatea de acreditare și activitatea prestatorilor de servicii de încredere.

Controlul în domeniul serviciilor de încredere va fi realizat de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Proiectul mai conține prevederi referitoare la regimul juridic al documentelor electronice, circulația acestor documente, dar și responsabilitatea prestatorilor de servicii de încredere în asigurarea protecției datelor cu caracter personal în procesul de prestare a serviciilor de încredere.

Actul a fost elaborat în vederea realizării prevederilor Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană.

Totodată, după intrarea în vigoarea a prezentului proiect va fi abrogată Legea privind semnătura electronică și documentul electronic.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.