Comunicate

Facturile fiscale nu vor mai fi necesare pentru agenții economici care vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile
23.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 19 mai 2022, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în prima lectură un proiect de lege potrivit căruia facturile fiscale nu vor mai fi necesare pentru agenții economici care vor face cumpărături cu cardul bancar și vor dori să-și deducă cheltuielile, potrivit unui comunicat.

Inițiativa legislativă va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

”Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, argumentează autorul.

Potrivit deputatului, în următoarele două săptămâni, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară va fi votat în cea de-a doua lectură.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.