Flux noutăţi

CSE a aprobat noi proceduri pentru asigurarea cetățenilor cu energie electrică
24.05.2022 | JURIDICE MOLDOVA

În cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizorii serviciului universal și/sau de ultimă opțiune și operatorii de sistem care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor determinate la aprobarea prețurilor/tarifelor în vigoare, prin derogare de la procedurile stabilite în Legea nr. 107/2016 cu privire la energia electrică, Legea nr. 174/2017 cu privire la energetică și Legea nr. 239/2008 cu privire la transparența în procesul decizional:

– în termen de 2 zile lucrătoare, furnizorii serviciului universal și/sau de ultimă opțiune și operatorii de sistem vor prezenta Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cererile privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali și a tarifelor de distribuție a energiei electrice;

– în termen de 5 zile lucrătoare, ANRE va ajusta și publica tarifele de distribuție a energiei electrice și a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali.

Comisia pentru Situații Excepționale a RM a aprobat ieri, 23 mai, Dispoziția nr. 22, ce prevede noi proceduri pentru asigurarea cetățenilor cu energie electrică.

Prevederile Dispoziției pot fi accesate aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.