Comunicate

Parlamentul a constituit Comisia pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară
06.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 2 iunie 2022, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea cu privire la crearea Comisiei speciale pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni, potrivit unui comunicat.

Constituirea comisiei speciale se impune în contextul ritmului înalt de creștere a inflației și a prețurilor, precum și ținând cont de recomandarea Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai 2022.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost aprobată componența nominală a comisiei.

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” va avea în componența comisiei patru reprezentanți: președinte – Dumitru Alaiba, secretar – Adrian Băluțel, membri – Artur Mija și Marina Morozova.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ŞOR” nu și-au înaintat reprezentanți în comisie.

Comisia specială pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni  va antrena în activitatea sa autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate în procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară. În termen de până la o lună, comisia va pregăti raportul de activitate, acesta va fi dat publicității și prezentat la Parlament.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.