Comunicate

Dosarele de expertiză judiciară vor fi stocate într-un sistem informațional
13.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 8 iunie 2022, Cabinetul de miniștri a adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia dosarele de expertiză judiciară vor fi integrate în sistemul informațional „Gestiunea Dosarelor de Expertiză Judiciară” (SI GDEJ) – o resursă informațională importantă pentru activitatea instituțiilor de expertiză judiciară, potrivit unui comunicat.

Astfel, implementarea SI GDEJ va permite crearea și păstrarea dosarelor de expertiză judiciară în format online, ceea ce va eficientiza lucrul personalului din cadrul instituțiilor de expertiză judiciară, prin minimizarea utilizării hârtiei în activitatea de stocare și prelucrare a informațiilor; va asigura calitatea și veridicitatea informațiilor vehiculate în cadrul proceselor de efectuare a expertizelor; va reduce considerabil timpul necesar colectării datelor și elaborării rapoartelor integrate prin utilizarea unui instrument tehnologic modern de raportare; va minimiza interacțiunea fizică între solicitanții de expertize și instituțiile de expertiză judiciară; va permite centralizarea tuturor datelor și informațiilor referitoare la dosarele de expertiză judiciară într-o bază de date unică etc.

Conceptul SI GDEJ a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova și al Suediei, în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”. Elaborarea acestui sistem informațional se înscrie în cadrul politicilor privind modernizarea serviciilor guvernamentale. Mai mult, unificarea procedurilor și a metodologiei de efectuare a expertizelor judiciare se regăsește și în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.