Flux noutăţi

Consiliul Europei va oferi suport Ministerului Afacerilor Interne pe segmentul Protecției Refugiaților
14.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Secretarul de stat al MAI, Jana Costachi, a avut în data de 13 iunie 2022, o ședință de lucru cu delegația Consiliului Europei, condusă de către Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru migrație și refugiați, Leyla Kayacik, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 13-15 iunie 2022.

În cadrul ședinței au fost abordate aspecte privind gestionarea multi-dimensională a fluxului de refugiați din Ucraina, provocările întâmpinate, precum și identificarea acțiunilor punctate a modului practic în care CoE poate susține MAI, în contextul gestionării crizei umanitare, cu accent pe protecția persoanelor de violență, exploatare și trafic de ființe umane a celor mai vulnerabile categorii de persoane: femei, copii neînsoțiți și separați, precum și persoane în vârstă.

Astfel, în timpul discuțiilor, Jana Costachi a făcută o retrospectivă a activităților întreprinse și a evidențiat necesitățile subdiviziunilor MAI, în asigurarea siguranței și securității tuturor cetățenilor ce se află pe teritoriul țării.

„Prioritatea Ministerului este să elaborăm un plan de acțiuni la nivel național privind răspunsul pe care îl avem noi pentru integrarea refugiaților, cu respectarea normelor și drepturilor fundamentale ale omului, luând în calcul așteptările și solicitările refugiaților vis-a-vis de viitorul lor și capacitatea instituțională și financiară a fiecărei instituții în parte”, a menționat Secretarul de stat.

„Am urmărit cu atenție evenimentele și evoluțiile care au avut loc după data de 24 februarie și cunoaștem eforturile enorme pe care le-ați depus în gestionarea situației. Moldova este un membru important al Consiliului Europei și acesta este motivul pentru care suntem aici – ca să putem identifica necesitățile voastre și să vă acordăm suportul nostru, prin măsuri specifice, în protejarea refugiaților care fug de război”, a declarat Leyla Kayacik.

Se menționează: în data de 14 iunie 2022, oficialii vor efectua o vizită de informare la punctul de trecere a frontierei de stat Palanca.


Aflaţi mai mult despre


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.