Comunicate

Ministerul Justiției. Reformarea sistemului de justiție, discutată cu experții FMI
20.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Joi, 16 iunie 2022, Ministerul Justiției a informat că Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției, s-a întâlnit cu o echipă de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de domnul Ruben Atoyan, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 15-21 iunie.

Oficialii au discutat despre inițiativele Ministerului Justiției privind reformarea sistemului de justiție și lupta împotriva corupției, inclusiv cele care derivă din Memorandumul dintre Guvern și FMI. Experții au apreciat faptul că s-a reușit selectarea și numirea unui procuror-șef la Procuratura Anticorupție, într-un termen restrâns și respectându-se toate prevederile legale.

Alte subiecte discutate cu oficialii FMI au vizat reorganizarea instituțiilor responsabile de combaterea corupției, în mod special lupta cu marea corupție – Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, confiscarea bunurilor și recuperarea activelor care provin din activități infracționale, amendarea Codului de procedură penală etc.

Oficialii au remarcat progresul înregistrat de țara noastră în domeniul justiției și ne-au încurajat să continuăm implementarea inițiativelor lansate cu aceeași determinare, reiterând că avem tot suportul necesar din partea FMI în acest sens.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.