Site icon JMD

Acord de colaborare între Consiliul Concurenței și Academia de Administrare Publică

Marți, 21 iunie 2022, Președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu și Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg Balan, doctor habilitat, profesor universitar, au semnat un acord de colaborare, prin care instituțiile își propun să consolideze eforturile în vederea fortificării capacităților funcționale ale instituției și asigurării unui proces de dezvoltare profesională continuă a angajaților Consiliului Concurenței, potrivit unui comunicat.

Un element esențial pentru o activitate de succes a autorității de concurență îl constituie experiența și cunoștințele personalului în domeniu. Astfel, un sistem eficient de dezvoltare profesională continuă este absolut necesar pentru obţinerea şi menţinerea unui nivel înalt de performanţă.

Acest lucru va fi posibil prin angajamentul celor două instituții de a dezvolta relațiile de colaborare, de a face schimb de informații, experiență, date statistice, de a facilita participarea bilaterală a profesorilor, formatorilor și personalului la evenimente cu tematică de interes comun, de a organiza și desfășura stagii de practică în cadrul programelor de master de a implementa standardele de integritate, identifica cauzale apariției actelor de corupție și fraudă, stabilirii instrumentelor și mecanismelor de prevenție și combatere a acestora etc.

Dezvoltarea profesională continuă a funcţionarilor publici și mărirea gradului de profesionalism va duce inclusiv și la creșterea nivelului de responsabilitate din partea angajaților, ceea ce ar aduce un plus valoare autorității.

Conducătorii ambelor instituţii și-au exprimat convingerea că semnarea Acordului de colaborare va contribui la consolidarea şi eficientizarea relaţiilor de colaborare dintre aceste două instituţii ceea ce va contribui la creșterea economiei naționale și sporirea bunăstării consumatorilor.