Comunicate

ODIMM a lansat Programul de transformare digitală a IMM-urilor
27.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Vineri, 24 iunie, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) – autoritatea de implementare, a lansat Programul de transformare digitală a IMM-urilor, care se va desfășura pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de extindere în limita mijloacelor financiare disponibile, potrivit unui comunicat.

Programul de stat de transformare digitală a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) este unul de susţinere a dezvoltării sectorului IMM-urilor și are ca scop creșterea economică a acestora prin digitalizare și valorificarea potențialului inovativ. Obiectivul Programului constă în susținerea întreprinderilor prin acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru digitalizarea propriilor afaceri, precum și facilitarea accesului pe piețele interne și externe.

Programul prevede o contribuție proprie a beneficiarului de 30% din valoarea proiectului investițional, în timp ce 70% vor fi oferite sub formă de suport financiar nerambursabil. Este important de menționat că suma grantului nu va putea depăși suma de 250 mii lei pentru întreprinderile micro și 500 mii lei în cazul întreprinderilor mici și mijlocii.

Suportul financiar nerambursabil are drept scop facilitarea tranziției beneficiarului Programului la comerțul electronic, achiziționarea de echipamente și softuri în scopul inovării și utilizării noilor tehnologii în procesul de transformare digitală, precum și în scopul eliminării sau minimizării riscurilor impuse de piață.

Programul își propune dezvoltarea abilităților antreprenorilor cu privire la planificarea și implementarea practicilor de afaceri prietenoase transformării digitale în cazul a cel puțin 40% din beneficiari, oferirea suportului financiar pentru implementarea planurilor de transformare digitală pentru cel puțin 150 ÎMM, precum și dezvoltarea comerțului electronic, reducerea circulației numerarului și dezvoltarea serviciilor de curierat pentru cel puțin 20% din companiile beneficiare.


Aflaţi mai mult despre , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.