Flux noutăţi

Mecanismul de achitare a taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova va fi îmbunătățit
30.06.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Miercuri, 29 iunie 2022, Guvernul a aprobat instituirea Sistemul Informațional „e-Vinieta”, care va permite o reglementare mai eficientă a mecanismului de achitare a taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova. Astfel, vor fi consolidate procedurile de evidență, verificare și control al achitării  taxei respective.

Conform comunicatului, va fi asigurată emiterea vinietelor și facilitarea achitării taxei prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay), instituit de Guvern, precum și stabilirea unor proceduri și responsabilități clare în procesul de gestionare a sistemului informațional ”e-Vinieta”.

Instituirea platformei „e-Vinieta” va contribui la facilitarea schimbului permanent de date între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Vamal prin platforma de interoperabilitate (MConnect), pentru realizarea verificării și controlului privind regimul de achitare a taxei.

Proiectul mai prevede aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului informațional. Acesta reglementează interacțiunea cu alte sisteme informaționale de stat, regimul juridic de utilizare a datelor din sistem, procesul de înregistrare a datelor, modificarea și completarea acestora.

Precizăm că, Sistemul Informațional „e-Vinieta” urmează să fie lansat în termen de până la 3 luni, din data intrării în vigoare a prezentului proiect. Mentenanța și dezvoltarea continuă a Sistemului informațional „e-Vinieta” vor fi asigurate de către MIDR, prin intermediul Administrației de Stat a Drumurilor.


Aflaţi mai mult despre , , , ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.